Ka eke te RMB ki te rekoata teitei!

I tata nei, ko nga raraunga tauwhitinga i whakaemihia e te Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) i whakaatu ko te wahanga o te yuan o nga utu o te ao i piki ki te 4.6 paiheneti i te marama o Noema 2023 mai i te 3.6 ōrau i Oketopa, he rekoata teitei mo te yuan.I te marama o Whiringa-a-rangi, ko te wahanga a te renminbi mo nga utu o te ao i neke ake i te yen Hapani kia noho hei moni tuawha mo nga utu o te ao.

 

1703465525682089242

Koinei te wa tuatahi mai i te marama o Hanuere 2022 kua eke te yuan ki te yen Hapani, ka noho ko te tuawha o nga moni e whakamahia ana i te ao i muri i te taara US, te euro me te pauna o Ingarangi.

 

Ma te titiro ki te whakataurite-a-tau, ko nga korero hou e whakaatu ana ko te wahanga o te yuan o nga utu o te ao kua tata ki te rearua i whakaritea ki te Whiringa-a-rangi 2022, i te mea ko te 2.37 ōrau.

 

Ko te piki haere tonu o te wahanga o te yuan o nga utu o te ao ka pa ki nga mahi a Haina ki te whakaputa moni ki te ao.

 

Ko te wahanga o te renminbi o te katoa o nga moni tuku-a-rohe ka peke ki te 28 paiheneti i tera marama, i te mea kua neke atu i te 30 nga whakaaetanga whakawhiti moni a te PBOC inaianei me nga peeke pokapū o waho, tae atu ki nga peeke pokapū o Saudi Arabia me Argentina.

 

I wehea, i kii te Pirimia o Ruhia a Mikhail Mishustin i tenei wiki neke atu i te 90 ōrau o te hokohoko i waenga i a Russia me Haina kua whakatauhia i roto i te renminbi, i nga rubles ranei, i kii te tari korero a te kawanatanga o Ruhia TASS.

 

Ko te renminbi i eke ki te euro hei moni tuarua nui rawa atu o te ao mo nga moni hokohoko i te marama o Hepetema, i te mea kei te tipu haere nga here o te ao ki te renminbi, me te pikinga ake o te tuku moni renminbi ki waho.

 

Puna: Whatunga Tukunga


Wā tuku: Tihema-25-2023